diumenge, 16 de juliol del 2006

Vilafranca del Penedès celebra una gran festa de les colònies per als Infants Sahrauís
La festa de les Colònies per als Infants Sahrauís a Catalunya, celebrada el diumenge 16 de juliol a Vilafranca del Penedès, ha estat tot un èxit, tant a nivell d’organització, que ha funcionat a la perfecció, com a nivell d’assistència de públic, amb més de 3.000 persones. La festa estava organitzada per la Delegació del Front Polisario a Catalunya, l’ACAPS Wilaya Alt Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca, amb la col·laboració d’altres entitats com la Creu Roja.

La festa d’enguany, una trobada festiva i reivindicativa amb la presència de més de 750 infants sahrauís acollits a Catalunya, de famílies acollidores i d’amics i amigues solidaris amb el poble sahrauí, ha començat a les 10h del matí amb un ampli seguit d’atraccions i activitats, paral·leles i ininterrompudes, que han aconseguit que els infants -sahrauís i catalans- s’ho passin d’allò més bé: fent tallers, escoltant música i ballant, participant en jocs infantils, realitzant activitats esportives, pujant als inflables, remullant-se en la festa de l’escuma, etc. També hi ha hagut una plantada d’haimes, diverses exposicions, venda de samarretes i productes solidaris, servei de bar (amb begudes i entrepans), taules i cadires... Finalment, La Tresca i la Verdesca i Rahmon Roma han sabut animar a petits (i grans) amb les seves actuacions.

Tanmateix, com cada any, s’ha fet l’acte protocol·lari i reivindicatiu. Aquest acte, que ha estat presentat per Miquel Cartró, de l'ACAPS Wilaia Alt Penedès, ha comptat amb parlaments de diverses personalitats, com ara Carme Figueras, consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, que ha presidit l’acte (precisament és la primera vegada que un membre del Govern de la Generalitat de Catalunya participa en l'acte de la festa central de colònies), l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, el delegat del Front Polisario a Catalunya, Emboirik Ahmed, un representant de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí, Oriol Fort, i un representant de l'intergrup per la pau i la llibertat al Sàhara, Pilar Dellunde. L'actor Sergi López ha llegit el manifest final.

Els parlaments han donat la benvinguda als infants sahrauís, han agraït la solidaritat de les famílies que els acullen, han refermat la legitimitat política de la Delegació del Frente Polisario com a representant del poble sahrauí a Catalunya, s’ha recolzat la lluita per la Independència del Sàhara Occidental i el seu dret a autodeterminar-se, i s’han destacat els estrets llaços d’amistat i solidaritat existents entre Catalunya i el Poble Saharauí. En aquest sentit, Emboirik Ahmed ha dit que per als nens i nenes que acollim, el mar de Catalunya és el mar de la solidaritat, perquè a través d’ell els infants sahrauís mantenen l’esperança de gaudir algun dia del seu propi mar, el del Sàhara Occidental, un mar que no coneixen perquè està segrestat però que un dia serà lliure.

I com que una imatge val més que 1.000 paraules, ara us deixem amb algunes fotografies de la festa.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Ha estat un dia preciós. Feia temps que no m'ho passava tan bé. Per la festa, per l'ambient, per l'organització, pels parlaments, per tot plegat.
Us felicito per les fotos, precioses, sobre tot les del bany d'escuma.
En fi com ja sabiem ha estat UN DIA RADIANT.
Ens en hem sortit!!!!
Una abraçada a tots i a totes i sempre endavant. Felicitats a la gent de Vilafranca.
PER UN SÀHARA LLIURE.