dissabte, 15 de juliol del 2006

EL OUALI: la força de la lluita
A Sàhara Horta (SH), com no, ens anirem fent ressó de les activitats de solidaritat amb el poble sahrauí que es vagin realitzant a Horta, però també seguirem altres activitats, esdeveniments, notícies, etc, protagonitzades per tot el moviment de solidaritat amb el poble sahrauí arreu de Catalunya (i del món). No és una casualitat ni un accident: volem estendre arreu la xarxa solidària amb el poble sahrauí. Sahara Horta també es farà ressó de les notícies més destacades que afectin les vicissituds i el futur del poble sahrauí, tant el dels homes i les dones que viuen als campaments de refugiats com els dels homes i les dones que viuen als territoris sahrauís ocupats pel Marroc.
Ara ens volem fer ressó d'un article publicat avui mateix (14 de juliol) al bloc d'Antoni Guirao, actual secretari de l'ACAPS de Catalunya. En aquest bloc, en Toni desenvolupa les seves opinions a l'entorn de temes com l'alliberament dels presos polítics sahrauís, sobre la solidaritat amb els sahrauís que viuen als Campaments de Tindouf, sobre l'estimació que rebem dels sahrauís exiliats, i també les seves opinions sobre l'ecologia, l'esquerra, etc. Doncs bé, en l'article El Ouali: la força de la lluita en Toni, a partir de la seva admiració per El Ouali, un dels fundadors del Polisario, fa un paral·lelisme entre la lluita del poble sahrauí simbolitzada per El Ouali, amb la lluita que s'està portant a terme per a la renovació de l'ACAPS. I dins del seu article dedica unes ratlles a Horta, les quals reproduïm a continuació: "També cal reconèixer el treball de la gent d'Horta, a la que ha arribat l'esperit d'EL OUALI, la força de la lluita, la força de la raó ... el fruit del seu treball, l'èxit de l'Assemblea d'ahir, dia 13 de juliol". SH agraeix aquest comentari, que ens motiva encara més a prosseguir en la tasca de renovació del moviment de solidaritat amb el poble sahrauí, i us recomana que llegiu l'article complet El Ouali: la força de la lluita.
L’article del Toni és sentit i sincer. Paga la pena mirar-s’ho amb calma i reflexionar sobre el que ens diu. Les paraules del Toni ens ajudaran a entendre’ns millor i, per postres, ens dignifiquen. No us creieu que fem aquestes afirmacions perquè Horta hi surt pel mig molt ben parada. Al Toni no li hagués calgut posar noms particulars per concloure una reflexió igualment excepcional, plena d’idees i de referències de què un o una pot continuar estirant del fil, si vol, per tal d’aprofundir i confirmar les seves veritats. Aquesta nova ACAPS que anem construint entre moltes i molts, entre una majoria de socis i sòcies, entre pràcticament Totes i Tots, i en què cadascú aporta un esforç -petit o gran- que es suma a altres esforços, aquesta xarxa que creix i s’enforteix dia a dia gràcies a cooperacions lliures que esdevenen solidàries entre elles, aquesta renovada ACAPS, com dèiem, certament té poc recorregut encara, però gaudeix d’una gran virtut: cada pas que dóna engresca i desperta profunds sentiments. Aquesta solidaritat participativa que estem bastint entre Totes i Tots va molt més enllà, està plena de valors i ens omple de força, una força que no para de créixer.