divendres, 14 de juliol del 2006

Horta-Guinardó: continua el procés de renovació de l'ACAPS
Els socis de la secció d'Horta-Guinardó ratifiquen el procés de renovació iniciat el 8 de juliol i elegeixen una nova Junta
Davant l'assemblea amb el nombre de votants més elevat dels darrers anys, la majoria dels socis (32 vots a favor, una abstenció, i cap en contra -inclosos els vots delegats-) aproven la composició de la nova junta, la qual és integrada pels membres de Sàhara Horta. L'alegria d'aquesta victòria de la gent solidària amb el poble sahrauí només es veu entelada per la dimissió irrevocable dels quatre membres de la Junta d'Horta sortint que continuen oposant-se a col·laborar amb l'actual Delegació del Front Polisario i que acte seguit de llegir el seu escrit abandonen l'Assemblea.
L'assemblea pròpiament dita comença amb l'elecció de la mesa, la qual queda composta per Rosa Farrés, presidenta, Núria Salamé, en qualitat de membre de la Junta sortint, i Josep M.Vinyes, que actua de secretari. Seguint l'ordre del dia, intervé la presidenta d'ACAPS, Antonia Hernández, que explica algunes de les vicissituds dels darrers mesos i el desenvolupament de l'Assemblea General d'ACAPS Catalunya del 8 de juliol. A continuació es presenta l'única candidatura per a la Junta i el programa que impulsarà i es procedeix a la votació. La nova junta queda constituïda pels socis següents:
Presidenta, Núria Salamé
Vice-president, Pedro Cortel
Tresorera, Rosa Farrés
Secretari, Josep M.Vinyes
Vocal, Mari Ogaya Vocal, Fernando Martínez
Vocal, Teresa Vila
Un cop realitzada la votació, els assistents aplaudeixen l'elecció i es pronuncien paraules d'agraïment. Sàhara Horta agraeix especialment la presència d'Antonia Hernández, pel suport que ens manifesta. Abans de cloure l'Assemblea, aquesta aprova una moció/declaració que presentem unes ratlles més avall.

Programa de la nova Junta d'ACAPS Horta-Guinardó

1. Treballar pels objectius de l'associació, entre els quals: col·laborar en l’assoliment de la independència del poble sahrauí, afavorir l’intercanvi cultural entre el poble sahrauí i el poble català, promoure i desenvolupar projectes d’assistència humanitària i programes de col·laboració amb el poble sahrauí, i enfortir el recolzament de la societat civil de Catalunya tant a la població dels campaments de refugiats com la lluita de resistència a les zones ocupades.

2. Vetllar per l’autonomia i la llibertat de la secció d'Horta-Guinardó, coordinada amb peu d’igualtat amb altres seccions de l'Associació per afavorir una comunicació efectiva entre tots els socis i sòcies d'ACAPS.

3. Impulsar la democratització de la secció d’Horta-Guinardó i la d’ACAPS en general i promoure les opinions, el debat i la solidaritat participativa, i tot en un entorn que generi il·lusió.

4. Vetllar perquè l'associació estigui més propera als socis, als simpatitzants i a la ciutadania en general: impulsar una solidaritat participativa on tothom col·labori en peu d’igualtat i, en particular, implicar els joves en el treball solidari, la qual cosa es pot materialitzar en la creació d’una secció juvenil o d’una àrea específica de treball i de trobada.

5. Impulsar la cultura de la mediació i del diàleg a l'hora de resoldre els conflictes i les incidències.

6. Vetllar per la total transparència de les decisions i de l’Associació.

7. Treballar per restablir i normalitzar les relacions amb la Delegació a Catalunya del Front Polisario.

8. Normalitzar les relacions amb les institucions de Catalunya i del barri.

9. Afavorir les relacions amb altres entitats solidàries amb el Sàhara.

10. Desenvolupar un nou sistema d’informació entre els socis d’Horta (pàgines Web i blogs personalitzats on cada soci pugui decidir a priori què vol rebre i hi pugui participar, etc.).

11. Desenvolupar un nou sistema de gestió interna de l’associació, per tal de simplificar i de millorar certs aspectes organitzatius, com ara la gestió de socis, el seguiment de l’historial dels infants, l’arxiu de la documentació interna, etc.

12. Continuar desenvolupant els projectes fets fins ara a Horta: colònies, Agermanament, tarbies, àpat diari, caravana...

13. Aprofitar els recursos de la gent en la mesura de les possibilitats de cadascú: tant des de la implicació més simple d’aquell que només vol estar assabentat del què fem fins al soci que s’implica a fons en la Junta: tots som necessaris i tots som importants (qualsevol grau d’implicació serà útil).

14. Treballar per objectius i projectes, amb responsables de la junta per a cada un dels projectes però dins dels quals participin altres socis o persones interessades en peu d’igualtat. Considerem que la tasca desenvolupada pel grup de colònies, on tothom ha pogut opinar i participar en l’anàlisi dels problemes (encarats sense embuts), aportant solucions i assumint responsabilitats, n’és un exemple a seguir. Valorem molt positivament aquest treball en equip, un equip ampli en què alguns membres de la Junta han col·laborat però com uns socis més. Tampoc no és la nostra pretensió carregar de feina a ningú, malgrat que sí que desitgem, a partir d’ara, deixar ben oberta la porta de la participació perquè tothom entri i surti en la mesura que pugui o vulgui, lliurement.

15. Reconèixer l’esforç realitzat per socis i simpatitzants que avui no són entre nosaltres i maldar per la seva reincorporació en la xarxa solidària amb el poble sahrauí.

Declaració de l'Assemblea d'ACAPS d'Horta-Guinardó

Els socis i sòcies de l’ACAPS d’Horta assistents a l’Assemblea Extraordinària del 13 de juliol de 2006, i en concordança amb les resolucions aprovades a l’Assemblea Ordinària d’ACAPS del 8 de juliol de 2006, instem a la nova Junta de la nostra secció a:

1. Iniciar els contactes necessaris per tal de normalitzar, el més aviat possible, les relacions d’ACAPS d’Horta amb la delegació del Front Polisario a Catalunya, amb la finalitat de seguir treballant la solidaritat amb el poble sahrauí i per tal que la secció d’Horta pugui desenvolupar eficaçment els projectes locals acordats en cada moment amb la contrapart sahrauí a Catalunya, com ara el cas de l’Agermanament del Districte d’Horta-Guinardó amb la Daira de Bucraà i el projecte de suport a la Tarbia.

2. Restablir immediatament la normalitat que significa continuar treballant tots els projectes aprovats per la secció, incloent-hi el projecte de Colònies, així com procurar la nostra participació i col·laboració en els projectes i campanyes que ACAPS estableixi a nivell de Catalunya, com sempre hem fet des d’Horta.

Entenem que aquests acords formen part dels principis de la solidaritat i la cooperació i dels objectius que com associació marquen els nostres estatuts.

Finalment, demanem a la nova Junta que utilitzi en el seu treball quotidià la cultura de la mediació com a millor manera de solucionar les diferències.

Barcelona, 13 de juliol del 2006

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Si en tot aquest procés hi ha algun acte del que m'hagués agradat gaudir, aquest hagués estat aquesta assemblea d'ACAPS HORTA, que relateu.

La meva intenció era venir i acompanyar a la gent d'Horta i a la nostra presidenta, l'Antònia. Però ja sabeu: Lles obligacions que no he pogut fer front aquests darrers mesos, la presentació d'un llibre d'un amic (el seu primer llibre d'història) i altres obligacions relacionades amb el mon sahrauí a Mataró no m'han deixat venir, HO SENTO

HO SENTO, sobretot, perque hi ha moments en els que VOLS ESTAR AMB LA TEVA GENT, amb la gent amb la que comparteixes la teva Solidaritat. De totes formes us vull felicitar perque l'èxit de la vostra assemblea és l'èxit de tota l'ACAPS i de tots aquells i aquelles que pensen que UN ALTRE MON ÉS POSIBLE ... el mon de la Solidaritat ... el mon dels que lluiten contra la injustícia ... el mon dels que pensem que cal acabar amb la tortura, en el que els exiliats sahrauís retornin al seu país, el SÀHARA OCCIDENTAL, lliure i independent

Fins aviat

SÀHARA LLIURE

Toni Guirao

Anònim ha dit...

Gràcies Toni.

Sabem que no vas venir perquè no vas poder, però et teníem molt present els què et coneixem a Horta. Aquesta victòria també és en part teva. És de tots.

Tens, però, "una altra oportunitat". El dilluns 17 de juliol, a les 18'30 h, també al mateix lloc, al Centre Cívic Matas i Ramis, al C/ Feliu i Codina, 20, al barri d'Horta, fem la Festa de Benvinguda del nens i nenes sahrauís. Serà un dia de celebració múltiple, desprès del què hem passat. Vindrà l'Elsa Blasco, la Regidora del Districte, i també l'Emboirik i de nou l'Antonia (els tres ens han confirmat la seva presència).

Sabem que vas tope ocupat, però ens agradaria molt veure't.

Una abraçada,

Miquel
Sàhara Horta-ACAPS Horta

SÀHARA HORTA ha dit...

Gràcies, Toni.

L’horitzó d’esperança i d’il·lusió obert el dia 8, i eixamplat el 13/7, ha estat el fruit d’un treball en equip del què tu has format part a primera línia.

T’esperem el 17 de juliol, a Horta, per tornar-te a felicitar personalment!

Una forta abraçada.

Visca el Sàhara Lliure!

SÀHARA HORTA
Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí d’Horta

Anònim ha dit...

M'alegro molt de l'èxit de la vostra Assemblea. De fet no en tenia cap mena de dubte, la veritat és que a les diverses ocasions que ens hem anat veient he pogut veure la força i les ganes de tots i totes de seguir lluitant per la causa sahraui. Com també tota la feina que heu fet.
Ha estat un procès feixuc per tothom, per això vull felicitar a la Núria i a tota la junta, i a tota la secció.

Ens veiem a la festa de Vilafranca.
SÀHARA LLIURE
Txell

Anònim ha dit...

És evident que després del que ha escrit el meu estimable amic Toni, i dic estimable perquè realment me l'estimo, a mi ja no em queda res per a dir, simplement m'ha afegeixo a les seves paraules.
Companys i companyes d'ACAPS Horta,
una abraçada,
Blanca

SÀHARA HORTA ha dit...

Txell, Blanca:

Moltes gràcies. L’èxit d’Horta correspon a molta gent, també a vosaltres dues.

Ahir vam tenir l’oportunitat de compartir, a Vilafranca, el resultat d’aquest esforç col•lectiu, gaudint plegats d’una Festa de les Colònies fantàstica.

Ja de pas, aprofitem per desitjar-li a la Txell molta sort com a nova vocal de l’equip de coordinació de la Junta Directiva central, junta en la què hi participarem les diferents seccions d’ACAPS fent-vos -fent-nos- costat.

Una abraçada ben forta.

SÀHARA LLIURE!

Sàhara Horta
Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí d’Horta