dimecres, 6 de juny de 2012

DESDE SAHARA-HORTA, TAMBÉ CONVOQUEM CONCENTRACIÓ PER AQUEST DIVENDRES 8 DE JUNY


Barcelona, ​​6 juny de 2012

La Federació d'Associacions Catalans Amigues del Poble Sahrauí i la Liga de Estudiantes y Jóvenes Saharauis del Estado Español, 

DENUNCIEN:
El 22 de desembre de 2010 el jove sahrauí Said Dambar va ser assassinat pels agents de la seguretat marroquina, el seu cos va romandre a la morgue d'un hospital fins el 4 de juny de 2012, gairebé 18 mesos després, sense autòpsia i sense un aclariment del que ha passat, les restes del jove sahrauí van ser sepultats en la violència i l'engany, sense autorització de la família, a qui se'ls pretén negar amb aquest gest el dret d'aquells que no han estat sinó víctimes en carn pròpia de la violència brutal i sense sentit d'un estat opressor i il·legítim. Una nova manera de fer-li morir una vegada més, sepultant amb el seu cos la veritat sobre la seva mort, tantes vegades negada.
El 14 d'agost de 2011 la terra del Sàhara Occidental acollia el cos de Sidahmed Abdelwahab Dambar mort en la seva lluita per aconseguir justícia i veritat per al seu fill.
Said Dambar seguirà sent una referència, un símbol pesa als qui, des de la impunitat, hagin cregut enterrar el seu dolor sepultant el seu cos i silenciant el seu record.
Un sacrifici que, per desgràcia no ha estat l'últim i que ha continuat fins a la tortura i mort de Hamdi Etarfaoui el passat 31 de maig de 2012, fa escassos dies. Va ser estrangulat i esquarterat, Hamdi es trobava desaparegut des del dia 18 de maig de 2012.
Igual que va passar amb Said Dambar, la família de Hamdi Etarfaoui no accepta enterrar el seu fill fins que es faci una autòpsia i s'aclareixi el que ha passat.
El passat 1 de juny, el sahrauí Lafkir Kaziza incià una vaga de fam indefinida en els voltants de l'Ambaixada del Marroc a Madrid. Amb ella, exigeix ​​un judici just o l'alliberament per als presos sahrauís que van ser empresonats després del brutal desmantellament del campament de Gdeim Izik al desembre de 2010.
No és possible que la comunitat internacional segueixi ignorant per més temps l'absolut menyspreu als drets més elementals que s'exerceix de forma quotidiana al Sàhara Occidental per part del Marroc sense que es faci responsable del seu silenci culpós. L'actitud valenta i decidida dels familiars no pot quedar sense resposta, ni ignorat el seu dret a que els responsables de les morts del seus parents siguin jutjats adequadament. No ens fem còmplices dels seus assassins.
La Federació ACAPS i la Liga de Estudiantes y Jóvenes Saharauis del Estado Español, denunciem aquests fets i cridem a la societat en conjunt a adoptar una digna actitud de denúncia i rebuig davant semblants actituds des de l'honradesa i la solidaritat. I exigim ​​de les nostres autoritats i dels dirigents de la comunitat internacional una posició decidida en defensa de la justícia i el respecte escrupolós dels drets dels ciutadans sahrauís i del món.
De la mateixa manera, exigim al Govern espanyol, responsable legal del que passi al Sàhara Occidental, en ser reconegut l'Estat espanyol per la legalitat internacional com a potència administradora del territori, a que pressioni per tots els mitjans diplomàtics possibles a l'Estat marroquí perquè es compleixin aquestes exigències.
No oblidem a Ainhoa, Enric i Rossella segrestats el 23 d’octubre de 2011 a Rabuni.

Per aquest motiu us convoquem el proper divendres 8 de juny de 2012 a les 19 hores davant el Consolat Marroquí de Barcelona, al carrer Diputació 68, cantonada carrer Rocafort.
Agraím que feu el màxim de difussió.Comunicat rebut de: Federació ACAPS y Liga de Estudiantes y Jóvenes Saharauis del Estado Español