dissabte, 29 de juliol del 2006

Festa de fi de casal a Horta
El 28 de juliol les famílies i els infants sahrauís acollits a Horta, juntament amb altres famílies del districte que ens volgueren fer companyia, vàrem celebrar la festa de fi del casal d'estiu.

La festa va ser tot un èxit de participació i d'implicació de les famílies i, especialment, dels infants sahrauís, que varen acabar essent els protagonistes de la trobada, amb tot un seguit de cants, balls i demostracions físiques, algunes de les quals més reeixides que d'altres. La festa va començar amb un sopar fet amb la col·laboració de tothom i, val a dir, que algunes de les especialitats que provàrem no són superades ni pel mateix Ferran Adrià.

Durant la festa tinguérem l'oportunitat de regalar unes bosses-motxilles als infants sahrauís, a l'interior de les quals hi havia alguns objectes, com ara llibres, sabates, pulseres i material escolar.
La festa també ens va permetre agrair la tasca realitzada pels joves que han estat col·laborant -i portant- el casal. Aquest any, com ja sabeu, per tirar endavant les colònies hem hagut de treballar amb unes condicions inicials no massa fàcils, per dir-ho d'alguna manera. La implicació dels joves ha estat exemplar. Calia que els retéssim un homenatge públic, el qual vàrem materialitzar amb un document on l'ACAPS els agraeix la seva col·laboració i dóna constància del seu esperit solidari. També sabem que han hagut d'afrontar diversos problemes i que amb un encert més que notable han aconseguit sortir-se'n. El resultat final ha estat tot un èxit. I, copiant en Paulo Coelho, s'han revelat com a veritables guerrers de la llum: "Els guerrers de la llum conserven la brillantor dels ulls. Són al món i formen part de la vida de les altres persones. A vegades es pensen que la seva vida no té sentit i és llavors quan poden esdevenir guerrers de la llum: perquè s'equivoquen, perquè es fan preguntes, perquè busquen una raó i de ben segur que acaben trobant-la".

A continuació, els infants sahrauís varen prendre el protagonisme de l'acte i ens van obsequiar amb tot un seguit de cants i balls... i, com no, tots vàrem acabar saltant i ballant!

Des de l’ACAPS d’Horta som ben conscients que la nostra tasca solidària no seria possible sense la inestimable col·laboració de molta gent, de dins i fora de l’associació. Tant als professionals com a les persones voluntàries que amb el vostre esforç heu donat suport al projecte de Colònies, volem agrair-vos-ho i compartir amb vosaltres un èxit que és de totes i tots. Moltes gràcies a: · Pilar Moros, directora del Matas i Ramis i a l’equip de professionals del Centre Cívic, i entre ells, als companys del bar que han preparat els àpats dels nens i nenes sahrauís durant aquestes últimes setmanes.

· Roser Vallhonesta i a l’equip de monitores del casal del Mare Nostrum, que any rera any ens acullen. · Jordi Girona i a totes i tots els professionals que atenen i es preocupen dels infants sahrauís des del Centre d’Atenció Primària de Salut d’Horta, al carrer Lisboa. I també als facultatius i altres treballadors de l’Hospital de la Vall d’Hebron. · Agrupament Escolta Sant Francesc Xavier, per prestar-nos generosament les seves instal·lacions. · Joan i Lucia, d’Òptica Visión, que sempre regalen amabilitat i unes fantàstiques ulleres als infants sahrauís que les necessiten. · Ramon Beato i Nati, fotògrafs, que, com cada estiu, tenen l’objectiu gratuït a punt per “immobilitzar” en un paper les cares dels nostres nens sahrauís (i que, ni que sigui per un segon de quietud, ja paga la pena). · Els dentistes Adriana i Miquel, Verónica Velasco i equip, i l’equip d’odontologia de l’Hospital de Sant Rafael, que els hi han fet, desinteressadament, un “plan renove” bucal a alguns dels nostres petits visitants.

· Anna i el Gregorio, per subministrar-nos unes sabates insuperables de la gamma "3 B": Bones, Boniques i més que Barates... a zero €!
· Marisol i a l'equip de l'oficina Badia i Miquel de La Caixa, que ens han proporcionat, sense cost ni interessos, unes magnífiques motxilles amb material escolar.
· El Tibidabo i el Zoo de Barcelona, per alleugerir considerablement les nostres despeses en dos dies inoblidables per les nenes i els nens sahrauís.
· L’equip jove de Sàhara Horta, que ha exercit el monitoratge del casal durant les darreres setmanes. Al seus coordinadors, l’Albert i el Javi, i a les seves col·laboradores habituals, l’Anna Castellano i l’Ona. I també a les que han abocat força hores de treball i molt bones idees, fent aquest equip encara més gran: a l’Ingrid, l’Elisenda, la Núria, la Cristina, el Mahfoud i l’Eura. A tots ells i elles, felicitats per la brillant tasca realitzada! · Les famílies acollidores d’Horta, que s‘han implicat a fons perquè les colònies tiressin endavant. Al Jose Alconchel, la Josefina Pérez, la Maria Josep Gil, la Pepa Griera, l’Anna Matamoros, el Ferran Anglès.... a totes i tots. · Els 12 nens i nenes sahrauís acollits al barri, que a pesar del seu caràcter mogut han sabut, finalment, estar a l’alçada i cooperar perquè tot sortís bé passant-s’ho bé. · La Delegació del Front Polisario a Catalunya i als companys i companyes que han treballat voluntàriament en el projecte de Colònies.
· La Xaro i el Jose.
· Elsa Blasco, Regidora del Districte d'Horta-Guinardó i a tots els consellers, conselleres i membres del Districte. A l'Ajuntament de Barcelona.
· Totes i tots aquells que, d’una forma o una altra, han ajudat a que les Colònies 2006 d’Horta hagin esdevingut les més intenses, participatives i gratificants de tota la nostra història associativa.

1 comentari:

To My People ha dit...

Gracias por tu commentario

Viendo esas foto me recuerdo como el programa vaciones de paz cambio mi vida y seguro que cambia la vida de cada nino saharawi
gracias por tu ayuda

con mucho amor