diumenge, 3 de març del 2013

L'Ajuntament de Sant Sebastià demana al Parlament Espanyol el reconeixement de la RASD.


El dia 27 de febrer es va col·locar al balcó principal del consistori la bandera sahrauí, en memòria de la proclamació, pel Front Polisario, de la República Àrab Sahrauí Democràtica, el 27 de febrer de 1976.

BANDERA SAHRAUÍ A L'AJUNTAMENT DE SANT SEBASTIÁ
   L'Ajuntament donostiarra ha actualitzat i fet seva la Declaració Institucional del Ple del Parlament Basc, acordada unànimement per tots els seus grups parlamentaris el dia 7 de febrer de 2013.
  L'Ajuntament de Sant Sebastià ha demanat al Parlament Espanyol que reconegui la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) com a estat independent. Aquesta petició està recollida en la declaració institucional que va aprovar per unanimitat la Junta de Portaveus, que sol·licita, entre altres coses, que es respectin els drets civils i polítics dels sahrauís, que es doni fi a la persecució i que s'alliberin els presos .
  A més, proclama el dret a l'autodeterminació del Poble Sahrauí. El text també demana que la MINURSO (Missió de Nacions Unides per al Referèndum al Sàhara Occidental) tingui entre les seves competències la defensa i vigilància dels drets humans i que denunciï la seva conculcació.
  L'Ajuntament de Sant Sebastià també ha denunciat la sentència desproporcionada, arbitrària i parcial imposada recentment a 24 activistes del Campament de Gdeim Izik. El document ens recorda que es tracta d'una sentència militar i que els observadors internacionals i les associacions pro drets humans han posat en dubte la legitimitat del judici. A més, sol · licita l'alliberament dels 24 sahrauís.

Font: Ajuntament de Sant Sebastià.
publicat a http://www.saharalibre.es