dimecres, 27 de febrer del 2013

No som neutrals. Estem al costat del poble sahrauí!


El 27 febrer celebrem 37 anys de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica. 37 anys de lluita contra l’ocupant, de sofriment i d'esperança  La població sahrauí sofreix l'exili, pateix la vulneració dels drets humans als territoris ocupats pel Marroc, l'espoli de les riqueses naturals, la indiferència de la comunitat internacional i la traïció dels governs espanyols. 

La intransigència marroquina paralitza contínuament el procés de pau, amb impunitat i incomplint les resolucions de l’ONU. L’única solució és política. Cal responsabilitzar políticament als governs que bloquegen que el poble sahrauí pugui exercir el dret a l’autodeterminació, amb un referèndum just i vinculant.

Malgrat els 37 anys, el poble sahrauí manté la força que dóna la convicció que la seva lluita és justa, per recuperar allò que se li ha robat – la llibertat i el territori –, amb l’orgull que mai ha estat vençut militarment.

El moviment solidari recordem el 27 de febrer amb el compromís d'estar sempre al costat del poble sahrauí, al costat de la justícia. La solidaritat i la justícia no poden ser neutrals.

Text: Miquel Cartró. ACAPS Wilaia Alt Penedès.
 publicat a http://acaps-wap.vilaentitats.cat el 26/2/2013