dimarts, 2 d’octubre del 2012

ICV Horta-Guinardó, presenta una proposta al plenari per refer l'agermanament amb la Daira de BuCraa


Els companys de Iniciativa per Catalunya-Verds ens han fer arribar el text de la proposta que presenten avui 2 de octubre al Plenari del CMD Horta-Guinardó.


AL CONSELL DEL DISTRICTE D’ HORTA- GUINARDÓ

Anna Mir Acebrón, en la seva qualitat de consellera del Grup Municipal d’ICV-EUiA  al Districte d'Horta- Guinardó actuant en el seu nom i representació, manifesta:


El 6 de desembre de 2004, la regidora del districte d'Horta-Guinardó, Elsa Blasco, i l'alcalde de la daira de Bucraa, Slud Bachir, varen signar un protocol d'amistat i agermanament entre ambdues institucions.

En el conveni s'evidencia la difícil situació del poble sahrauí i es declara la voluntat d'ambdues parts de col·laborar en la consecució de la pau, la llibertat i el progrés, i de cooperar en el desenvolupament material, cultural i social.

Des d'aleshores  anualment s'elabora un programa d'actuació en funció de les demandes de la daira de Bu Craa. Els principals objectius de l’agermanament són:

1) Activitats humanitàries, de formació, sanitàries, de cooperació i ajut entre ambdós pobles.

2) Fomentar l'amistat i estrènyer els vincles de fraternitat entre els habitants d'Horta-Guinardó i Bu Craa.

3) Desenvolupar activitats i mobilitzacions dirigides a un intercanvi d'idees i experiències.

4) Mantenir els llaços entranyables a través d'acollides temporals mitjançant el programa de colònies d'estiu per als infants sahrauís.

5) Divulgar la problemàtica que viu el poble sahrauí, col·laborant en actuacions que contribueixin a la celebració del referèndum d'autodeterminació i a la resolució pacífica del conflicte.

                                                                                      
D’acord amb que estableixen els articles 64.3 i 100 del Reglament Orgànic Municipal, es formula la següent:


PROPOSICIÓ
                                                            
El Consell Municipal del Districte d’Horta- Guinardó acorda:

1.    Que el Districte d’Horta- Guinardó continuarà impulsant i donant suport als 5 objectius fonamentals de l’agermanament. Entre ells, el d’estrènyer els vincles de fraternitat entre els habitants d'Horta-Guinardó i Bu Craa, i donar a conèixer la situació del poble sahrauí.

2.    Que per fer-ho, el Districte d’Horta- Guinardó es compromet també a donar a conèixer aquest agermanament, i a organitzar periòdicament un acte anual de commemoració de l’agermanament del districte d’Horta- Guinardó amb la Daira de BuCraa (República Àrab Sahrauí Democràtica), comptant amb la col·laboració de les entitats del districte que treballen pels objectius de l’agermanament.
  

Barcelona, 2 d’octubre de 2012