dimecres, 4 de juliol de 2012

TOTS I TOTES AMB LA GENT DEL TERCER MÓN amb la gent que treballa perque tothom tingui una vida digna. Que la crisi la pagui qui l'ha creat


Hi ha fets i coses que indignen i les retallades en cooperació no sols indignen sino que també demostren quines persones ens governen i com d'antiquats són els plantejaments d'aquestes persones que en un moment donat no sols ens retallen la sanitat, l'educació o no són capaços de defensar la nostra llengua tal com és mereix. Quan la gent que ens governa ja no arriba a demanar o a teoritzar el "peix al cove" simplement es conforma amb l'arengada.

No entenc els governs que per una banda justifiquen dia a dia les retallades, justifica que les persones no poden tenir aquella serveis que han guanyat dia a dia, treballant seriosament, donant la cara dia a dia.

Ens volen vendre que la transformació dels serveis en mals serveis són producte de la necessitat, quan són producte de la mala gestió, del despreci per les persones. Exemple, avui mateix, el tren ple de persones que utilitzen el transport públic: temperatura al vagó 35º: justificació: les retallades. La realitat: no els importen les persones. Mantenir un servei correcte és producte de la voluntat de mantenir-lo, de res més

En canvi, hi ha mala gestió de negocis privats: els bancs juguen a especular i els surt malament. Solució: l'estat demana i ens fa pagar a tothom allò que hauríen de pagar els especuladors. És allò tan manit de Privatitzar els beneficis, socialitzar les pèrdues. Socialitzar les pèrdues de persones que han especulat, és producte de governs insensibles, que prefereixen que els nostres avis paguin per accedir a la sanitat, enlloc d'exigir als poderosos que paguin per allò que no han guanyat.

Però el tema de la cooperació al desenvolupament ja supera tots els límits. És vergonyós que els nostres governs deixin en l'estadaca a les ONGDS. ÉS PROPI DE GOVERNS INDIGNES, de governs sense cap mena de sensibilitat, que s'atreveixen a dir-nos que la cooperació cau un 70% i es queden tan amples ... però més enllà d'això, no paguen ni tan sols el que s'han compromès a apagar, obligant a milers de voluntaris a deambular, intentant justificar allò que mai s'ha demanat justificar, a posar pegues que no és poden justificar de cap manera. Però el que és més important, essent incapaços de cooperar amb aquella gent que es more de gana per culpa de que a Europa i d'altres llocs tinguem una societat basada en el consum excessiu de recursos.

Tot el que ens diuen en la cooperació es mentida. Cal continuar cooperant amb el Tercer Món i no es poden justificar, de cap manera, les retallades. En aquest moment, de dificultat es quan cal continuar amb la cooperació, és quan cal continuar recolzant a aquelles persones que malviuen perque nosaltres poguem mantenir una societat que despilfarra per totes les bandes.

Estic orgullós de la gent que avui s'ha tancat a l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, perque són gent digna, que lluiten per mantenir la nostra dignitat com a societat. És miserable que a persones com la NOSTRA NÚRIA SALAMÉ, no la deixin anar als lavabos, no la deixin menjar ... per sort de tots nosaltres ella aguantarà i una altre cop ... sense dir gaire ... ens demostrarà qui són els indignes.

TOTS I TOTES AMB LES ONGDs ... TOTS I TOTES HEM D'ESTAR AMB LA GENT QUE VOL SALVAR LA COOPERACIÓ CATALANA ... TOTS I TOTES CONTRA LES RETALLADES ALS QUE PASSEN FAM I MALALTIES ... TOTS I TOTES, PERQUE ES RETALLIN I PAGUIN ELS QUE TENEN L CULPA DEL QUE PASSA ...


article publicat per Toni Guirao a L'ESTEL DE LA LLIBERTAT (http://toniguirao.blogspot.com.es)