dissabte, 26 de maig del 2007

Festival de Sahara Horta amb nota
El divendres 25 de maig se celebrà el ja tradicional concert de música d'Horta que organitza l'ACAPS d'Horta-Guinardó. Aquest any el festival (Horta pro-Sàhara) va ser organitzat per Sàhara Horta Jove. El desenvolupament de la jornada va ser tot un èxit: tant d'organització com d'assistència de joves i de difusió de la causa sahrauí.
En unes sales adjuntes a la sala de concerts de l'Espai Boca Nord, SHJ instal·là l'exposició del Comitè Aminethu Haidar sobre Els drets Humans al Sàhara Occidental en què es denuncia la repressió del govern marroquí contra la població sahrauí que viu en les zones ocupades pel Marroc. També s'hi instal·là una paradeta amb material de divulgació de Sàhara Horta.

El cartell de les actuacions patí un canvi de darrera hora per causes alienes a l'organització i al final actuaren Crazy Dogs, Koyaaniskatsi i Konexión, amb un 'suplement' a cura de HG. Els diversos grups, tots d'un alt nivell interpretatiu, amenitzaren la vetllada i s'implicaren en la causa del moviment de solidaritat amb el poble sahrauí: les proclames per un Sàhara lliure foren constants, especialment les que protagonitzaren Konexión amb Maneeck, que interpretaren Sahara Mientrastanto.

A continuació us mostrem fotos del festival. Durant els pròxims dies n'inclourem algunes més.

Konexión onejant la bandera de la RASD

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Buenas!
Pasaba x aki xa felicitar a SHJ por todo su trabajo, ha sido un placer tocar con vosotros, cuando querais repetimos ok?
1Saludo y todo nuestro apoyo! seguir así!
maneeck

Anònim ha dit...

¡Moltes felicitats, SAHARA HORTA JOVE!!!!!!!

Ja fa uns quants anys que pertanyo a l’ACAPS d’Horta-Guinardó, i aquesta era la primera vegada que el concert solidari el muntaven únicament els/les joves de l’associació. He de dir que al meu entendre, sense cap mena de dubte aquest ha estat el concert millor organitzat de tots els que fins ara he tingut l’oportunitat de participar-hi. I ho dic sense desmerèixer els anteriors, que normalment acostumaven a ser tot un èxit.

L’article i les fotos que ha penjat el Josep Maria (aprofito també per transmetre-li la meva enhorabona), il·lustren prou clarament el que acabo de dir. L’apartat organitzatiu fou un veritable desplegament que requeria un grup ampli i potent com així ha demostrat que ho és SAHARA HORTA JOVE: la súper parada de material, l’exposició, la taquilla, el bar de SHJ amb els entrepans, les banderes catalanes i sahrauís... i la pantalla gegant a dins de la sala d’actes on actuaren els grups. Aquí es va anar passant durant la nit el vídeo de SAHARA HORTA que va fer el Fernando i que, com ja sabeu, inclou la cançó d’en Maneeck ‘mientrastanto’. Veure i sentir el vídeo ‘Sáhara mientrastanto... espera’ en una pantalla gegant, i tant a prop, et posa els cabells de punta. Tant és així que els mateixos assistents varen acabar aplaudint-lo amb ganes, doncs no es podia fer una altra cosa, era quelcom que et sortia de l’ànima. Si es pot tornar a repetir, val la pena fer-ho, i val la pena que no us ho perdeu perquè aquest vídeo, vist i sentit d’aquesta manera, és a dir, tractat amb els recursos i la dignitat que es mereix, s’eleva per sobre de nosaltres mostrant-se com el que realment és: una obra creativa senzillament genial!

A més, com ben dieu al bloc, tots els grups es varen implicar amb la causa sahrauí, i el desenvolupament del concert, a mesura que avançava la nit, va anar creixent en intensitat. En l’actuació del segon grup (Koyaaniskatsi), les aparicions del Jaume a l’escenari (un antic company de feina al que li tinc una especial estimació, el qual em va regalar l’agradable sorpresa de trobar-me’l al concert) van escalfar l’ambient amb els seus comentaris, accions i crits a favor d’un Sáhara Lliure.

En la darrera part de la vetllada, l’Álvaro (Maneeck) i els seus companys/es de Konexion, amb la sala plena de joves, a part de fer-nos gaudir de la seva música van realitzar una actuació 100 % militant, animant al públic a cridar constantment per un Sáhara Lliure alhora que anaven introduint intel·ligentment, al llarg de l’actuació, petites falques de la cançó ‘mientrastanto’, en anar cantant fragments de la mateixa. Tot això per a deixar pel final la interpretació de l’esmentada cançó, un moment ple d’energia que va esdevenir absolutament apoteòsic.

Aquest era el moment final que es mereixia el concert del divendres. Però llavors va en Maneeck i els seus companys/es, i en un acte natural d’extrema generositat, van i els hi cedeixen a uns joves que comencen l’oportunitat de cantar les darreres tres cançons de la nit. Tota una confirmació de que la vida val la pena lluitar-la a fons quan t’envoltes d’amics/es d’aquesta mena. Volia felicitar a l’Álvaro i als seus companys/es de Konexion, però coses que passen, no va ser possible. Així que des d’aquí els hi transmeto la meva enhorabona, igual que a la resta de participants.

Realment, el divendres fou... ¡una nit inoblidable!

Una abraçada a tothom,

Miquel

Fernando ha dit...

Horta, lleva unos años organizando conciertos con el fin de recaudar fondos que ayuden a poder continuar con otros proyectos, principalmente el de colonias. Este año Sahara Horta Jove, han relevado a los mayores, y tengo que decir que ha sido un éxito rotundo. Los grupos que actuaron, no solo nos enseñaron su música, pudimos apreciar el compromiso por la causa saharaui.
¿Que quiere Horta? “gritaban” ¡¡Sahara libre!!
Estos jóvenes de Sahara Horta, nos han demostrado que tienen capacidad de organización, y están dando un nuevo y fresco impulso a la lucha por el pueblo saharaui.
Mi más sincera felicitación a SHJ ; así como a los grupos que actuaron

Fernando

Salka ha dit...

Hola sóc Natàlia i estic també molt en contacte amb el poble saharaui. Jo no pertany a cap associació en ajuda al Sàhara, sinó que és més a àmbit personal. Sols volia felicitar-vos pel gran moviment d'ajuda per a aquest poble. Fa poc que vaig començar a fer una pàgina dedicada al Sáhara es aquessta http://saharaalcor.blogspot.com/
Felicitats, pel concert de Maneeck.
Segur que va ser impresionant.