dimecres, 16 de maig del 2012

La realitat del Sahara als cinemes de Barcelona



Aquest mes, ens esta portant pinzellades importants de la realitat del Sahara a la cartellera de cinema de la nostre ciutat.  


D'una banda, el passat 4 de Maig es va estrenar WILAYA.
- WILAYA és una sencilla i bella història sobre dues germanes que es retroben als campaments de refugiats sahrauis. Ens expliquen com es la vida allà a través de la Fatimetu, una espanyola d'origen sahraui que es veu obligada a tornar als campaments després de la mort de sa mare.

Fàtima trobarà l'amor de Said. Però per sobre de tot es trobarà amb la seva germana Hayat, un exemple de superació que ens demostra que si un vol es pot sortir de circumstàncies adverses, gairebé una metàfora del que passa als campaments on sembla que s'ha instalat la idea que ja no es pot fer res i és millor viure deixant-se portar.


WILAYA es pot veure a:
                                                 CINEMES ALEXANDRA - Rambla Catalunya, 90 
                                                 CINEMES RENOIR LES CORTS - carrer Eugeni d'Ors 12


                                                                                                       


El proper Divendres dia 18, s'estrena HIJOS DE LAS NUBES.
- És el primer documental de Alvaro Longoria com a director. Produït per Javier Bardem, el documental examina l'agitació política actual del nord d'Àfrica i la responsabilitat de les potències occidentals(especialment Estats Units i França) per mitjà de l'exercici de la Realpolitik (política exterior basada en interessos pràctics i econòmics en lloc de principis ètics o teòrics) en les seves estratègies polítiques internacionals. Aquestes polítiques han generat una gran inestabilitat que finalment ha ocasionat gran violència i caos. El film se centra en la situació del Sàhara Occidental, l'última colònia africana segons Nacions Unides, i una regió a la vora de la guerra.


HIJOS DE LAS NUBES es pot veure a:
                                                  CINEMES ALEXANDRA - Rambla Catalunya, 90 
                                                  CINEMES VERDI - carrer Verdi, 32