diumenge, 21 de gener del 2007

Estratègies de lluita per una
pau justa
al Sàhara Occidental

El divendres denunciàvem l’existència d’una estratègia de guerra contra el poble sahrauí. A l’esmentada notícia, vàrem finalitzar la reflexió introductòria afirmant que ‘nosaltres som poble sahrauí i estem en lluita’. Avui, doncs, toca parlar de la lluita pacífica que fem ‘nosaltres’, el moviment de solidaritat amb el poble sahrauí. Però no us penseu pas que ens referirem a SAHARA HORTA, perquè si ho féssim podria semblar que ‘nosaltres’ som ben poca cosa. I no és així. Avui us parlarem de l’Antònia Pons i del Toni Guirao, de Lleida i de Mataró. És a dir, d’una part de NOSALTRES, el poble sahrauí en lluita per un demà lliure.

L’Antònia de Lleida i el Toni de Mataró són dos companys que ens apreciem per diverses raons. Entre les seves virtuts, una d’elles és que han esdevingut autèntics referents per a qui defensem a Catalunya la causa del poble sahrauí. El bloc de l’Antònia, EL SÀHARA, 30 ANYS D'EXILI, 30 ANYS D'OCUPACIÓ, i el del Toni, L'esquerra, l'ecologia i la llibertat dels sahrauís, són, temps ençà, fonts informatives i d’anàlisi d’obligada lectura. Tanmateix, l’esperit lluitador d’ambdós, entossudits sense treva en eixamplar els camins solidaris a favor de la pau justa per al Sàhara Occidental, els ha dut a impulsar tres blocs sahrauís més, molt ferms, dos d’ells ben recents, escrits en castellà i en francès i els quals us recomanem que visiteu: SAHARAPONENT, Sahara i Le Sahara Libre .

Però el Toni i l’Antònia serien també ben poca cosa en el camp de la solidaritat sense una trajectòria personal al darrera, construïda al costat d’altres companys i companyes igualment solidaris amb el poble sahrauí. Per això, des d’Horta volem destacar la quantitat i la qualitat de la feina que desenvolupen la gent d' ACAPS MATARÓ/Solidaritat Sahrauí de Mataró i d' AASTP - Associació d'Amics del Sàhara de les Terres de Ponent , ONGs a les quals pertanyen el Toni i l’Antònia, respectivament. Us animem a navegar per les seves webs i així ho comprovareu per vosaltres mateixos.

I ja que diuen que una imatge val més que mil paraules, us engresquem a veure dos vídeos molt interessants que van plens d’imatges (i mots) de les Terres sahrauís de Ponent. El primer, SÀHARA ENDAVANT, es tracta d’un muntatge ben maco d’un altre lluitador infatigable, el Joan A. –entre altres Joans– de Lleida... El segon és una entrevista a l’Antònia i a la Cristina (tècnica de cooperació de la Paeria) realitzada a Lleida Televisió, una gravació que intercala –dins del mateix programa– preguntes i opinions amb petits reportatges. Pareu atenció a aquest vídeo perquè és un excel·lent resum de la realitat actual de tots NOSALTRES..., el ‘poble sahrauí’. El d’origen sahrauí i el d’adopció per voluntat solidària. No estan sols. No estem sols. SAHARA HORTA

Fotos: Delegació del FRONT POLISARIO a Catalunya

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Companys,
La veritat és que no sé que dir.
Bé sí, que la xarxa és un mitjà potent per difondre la nostra lluita.
I que un blog sense lectors no és res. O sigui que gràcies per les vostres paraules i per les vostres visites.
Que és un privilegi treballar amb gent com vosaltres i com el Toni i com molts més que he conegut en aquests anys. Hem après molt de tots vosaltres, de la vostra empenta i de les vostres conviccions.
Una abraçada.
Antònia.
Per cert parlant del blog francès sapigueu que quan deia que era vostre ho deia i ho dic de veritat. Si algú s'anima a compartir-lo, jo encantada de la vida.

SÀHARA HORTA ha dit...

Antònia:

És un plaer tenir companyes com tu. Moltes gràcies pels teus elogis i pel teu oferiment. Et diem el mateix.

Precisament, et comentem que acabem de pujar una notícia la qual ens fa molta il•lusió. Es tracta d’un vídeo, darrera del que dúiem força temps intentant fer-lo. Volíem realitzar un muntatge fotogràfic sobre una cançó molt maca d’un músic amic nostre. Li devíem.
Bé, si t’agrada també està a la teva disposició. Com el bloc i tot el que fem.

Una forta abraçada per a tu i per a tots els companys i companyes de les Terres de Ponent,

SAHARA HORTA