dissabte, 16 de desembre del 2006

La haima de la solidaritat
'En la patria de la solidaridad, no hay extranjeros. Somos millones los ciudadanos del mundo que ahí estamos sin estar estando' (Eduardo Galeano)

A la pàtria de la solidaritat no hi ha estrangers. Ni amos ni esclaus. Tampoc reis ni súbdits. Pels camins de la solidaritat vertadera només transiten ciutadanes i ciutadans amb majúscules. Lliures i iguals. A la pàtria de la solidaritat som milions. Milions de ciutadans del món creant esperança, junts, a la fàbrica de la solidaritat. Sense amos ni esclaus. A la fàbrica de la solidaritat de la pàtria de la solidaritat ningú no sap on comença ni on acaba la cadena de producció de dignitat humana. A la fàbrica de la solidaritat de la pàtria de la solidaritat cada gest, cada acció, cada mot esdevenen volgudament imprescindibles per construir la cadena multicolor d’una cooperació fraternal sense fronteres. A la fàbrica de la solidaritat de la pàtria de la solidaritat, de fet, no existeixen cadenes. Hi ha xarxes que es busquen entre elles. Xarxes de llibertat i justícia. Xarxes que s’uneixen per trencar cadenes. Les cadenes que empresonen la dignitat humana. A la pàtria de la solidaritat habitem en una immensa haima. Una haima d’iguals asseguts arran de terra, disposats en un gran cercle orfe de principi i de final, on la gent entra i surt, lliurement, obeint a una única jerarquia. La jerarquia altruista de la cerimònia del te. La jerarquia de qui treballa i alhora reparteix, tastant res a canvi. Tastant res més a canvi que la paraula i l’afecte compartits amb els altres, acompanyat, a voltes, pel privilegi de l’agraïment. Milions de gràcies a totes i a tots. SAHARA HORTA
Arriben les primeres adhesions a la Caravana
Els darrers dies s'han produït tot un seguit d'adhesions a la campanya de la Caravana. D'entre elles esmentem:
· Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) d’Horta-Guinardó ha fet una donació a l’ACAPS d’Horta de 250 € per a la Caravana. · Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) d’Horta-Guinardó s’han adherit a la 13ª Caravana d’Ajut Humanitari amb el Poble Sahrauí i s’han compromès a recollir aliments. També han publicat la següent notícia de la campanya a la seva web:

La situació actual del poble sahrauí (7-12-2006) Rebem dels companys de la secció d'Horta-Guinardó d'Amics del poble Sahrauí un resum de la situació que viuen els refugiats de l'ocupació marroquina i dels activistes que intenten que es compleixin els mandats de l'ONU per un referèndum d'autodeterminació. La situació humanitària als territoris ocupats i als camps de refugiats és molt greu i per això les JERC Horta-Guinardó ens adherim a la campanya de recollida d'aliments que promou l'ACAPS arreu de Catalunya i especialment la de la secció del nostre districte. Ells fan recollida dels productes següents: oli, llenties i sucre al Centre Cívic Matas i Ramis (c/ Feliu i Codina 20, Horta). Nosaltres, volent aconseguir la col·laboració de gent d'altres barris del districte i alhora volent animar als nostres militants, amics i col·laboradors, iniciem la recollida d'aquests aliments (oli, llenties i sucre) al nostre casal situat, com sabeu, al carrer Amílcar, 119, baixos, al Guinardó. Ens hi trobareu els diumenges de 19 a 21 hores i ben aviat habilitarem algun altre dia perquè ens pogueu fer arribar la vostra ajuda. En tot cas, també teniu el nostre mail horta@jerc.cat per quedar amb nosaltres qualsevol altre moment que us vagi bé. Els productes recollits seran entregats a l’ACAPS d’Horta-Guinardó perquè el mes de març pugui sortir de Barcelona el vaixell en direcció a Orà des d’on seran transportats fins als campaments sahrauís. Font: http://www.jerc.cat/horta/actualitat/noticia_important_la_situacio_actual_del_poble_saharaui
El suport d’altres paraules

El bloc del mataroní Toni Guirao s'ha fet ressó de la recent creació de la pàgina web de l'ACAPS d'Horta Guinardó. Us adjuntem el text.

La web de SÀHARA HORTA (27 de novembre 2006) Potser algú pot pensar que el naixement de noves webs relacionades amb el poble sahrauís, pot ser una casualitat o una coincidència en el temps... Si he d'escollir una de les dues posibilitats, prenc la segona ... una coincidència en el temps ... una coincidència en la solidaritat. Les nostres webs, han de ser una eina en el desenvolupament de la nostra solidaritat, una mostra que els sahrauís no estan ni estaran sols. La veritat es que m'ha agradat molt aquesta nova web, els conceptes que la mouen i com en el cas de la web d'ACAPS GAVÀ, penso que és molt important començar a crear una veritable xarxa de webs sahrauís. Podem crear una WILAYA internauta ... la WILAYA SAHRAUÍ, lliure, independent, tal com serà el Sàhara Occidental. Font: http://storico.blogspot.com/2006/11/la-web-de-shara-horta.html

Canal Solidari també ha dedicat unes ratlles al bloc, que reproduïm a continuació:

[...] El que no hem pogut trobar és alguna crònica sobre les mobilitzacions i les vagues de fam d'aquests dies en contra de la violació dels drets humans del poble sahrauí per part del govern del Marroc. No obstant això, si que suggerim la lectura de blocs especialment implicats amb aquesta causa: Saharatik (en castellà i euskera), Poemari per un Sàhara Lliure, (en castellà), Sahara Horta i Sahara Lleida, els dos en català. Font: http://www.canalsolidari.org/web/noticies/imprimir/?id_noticia=7579

El diari més dels districtes de Nou Barris i d'Horta-Guinardó, també s'ha fet ressò de la caravana. També us adjuntem els tex complet de l'aticle (novembre de 2006)

ACAPS Horta fa una crida d'ajuda als campaments de refugiats sahrauís La secció d'Horta de l'Associació Catalana d'Ajut al Poble Sahrauí ha denunciat la possible epidèmia de fam que patiran els refugiats sahrauís dels camps de Tindouf a Algèria si la comunitat internacional no mou fitxa per l'enviament urgent d'aliments.La crida d'ACAPS es basa en el comunicat fet per la Mitja Lluna Roja que ha denunciat que la reserva de seguretat d'aliments s'esgotava el mes d'octubre. I Per tant, la situació actual dels refugiats és crítica. Segons la Mitja Lluna Roja, des de 2005 l'ajut internacional s'ha reduït entre el 40 i el 50%. La comunitat refugiada de Tindouf ha consumit les reserves i fins al 2007 no podrà rebre aliments per part del Govern algeri i d'ACAPS, principalment.
Juntament amb aquestes iniciatives també volem esmentar a la de les persones anònimes que dipositen el menjar en els centres de recollida, a la dels joves que es volen implicar en tasques més directes de suport al moviment de solidaritat, a la dels periodistes catalans, com la Núria Ribó o l'Asha Miró... Des de SAHARA HORTA volem saludar totes aquestes iniciatives i agrair-los el seu suport.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola companys,
quines paraules més boniques. De debó que m'han emocionat.
La haima de la solidaritat on tots som iguals, sense reis ni súbdits en un gran cercle que no té principi ni final. Són paraules d'un poeta.
Ara mateix us demano permís per apropiar-me-les.
Volem fer un acte lúdic a Lleida on s'impliquin diverses entitats que volen col·laborar amb el Sàhara, amb exposició de fotos inclosa. De moment l'Orfeó s'hi ha mostrat disposat i espero que la Baldufa també.
Es faria a primers de febrer o a darrers de gener. Ara tot està molt saturat però en llegir les vostres paraules he pensat que no hi hauria cap altra presentació millor.
Per cert, vam trobar-nos a la tele de la RASD amb l'Asha i la Núria. Unes persones encantadores. I l'Asha és una noia tan dolça...
Una abraçada des de la boira i el fred. Bones festes i bon any.
Antònia.

SÀHARA HORTA ha dit...

Antònia:

Gràcies pels teus amables elogis.

Les paraules, però, com la lluita o la victòria del Sàhara Lliure que vindrà, són el producte d’immensos fluxes de treball col•lectiu en els que resulta impossible determinar els seus límits temporals i les seves pròpies fronteres territorials interiors.

Si els nostres mots han fet fortuna és degut a que formen part d’un potent moviment que els empeny cap a l’exterior i sense el qual mai haurien vist la llum pública. Com la lava d’un volcà.

Utilitzem a fons, doncs, les paraules i totes les armes pacífiques que tinguem a l’abast per assolir la nostra comuna i noble fita: la Llibertat del Poble Sahrauí.

Aprofitem per desitjar-te unes Bones Festes i una feliç entrada solidària al 2007.

Una abraçada,

SAHARA HORTA

Anònim ha dit...

Com ja és habitual en vosaltres, no pareu de fer feina... i que us he de dir "feina molt ben feta".
Aprofito aquestes quatre ratlles per desitjar-vos un molt feliç i solidari any 2007! i dir-vos que continuarem plegats en aquesta lluita, que també és la nostra: LA LLIBERTAT PEL POBLE SAHARUÍ, ARA MÉS QUE MAI!
una abraçada,
Blanca

SÀHARA HORTA ha dit...

Gràcies Blanca. Que tant tu com el Quim tingueu una molt bona entrada d’any.

2007, camí de la llibertat.
Junts l’aconseguirem.
Sàhara Lliure!

Una abraçada des de
SAHARA HORTA