dimarts, 5 de desembre del 2006

La Caravana, més humanitària que mai El passat dijous 30 de novembre es va presentar a Barcelona la 13a. Caravana Catalana d'Ajut Humanitari per al Poble Sahrauí

Aquest any la solidaritat envers els campaments és més necessària que mai. A l’octubre SAHARA HORTA Bloc ja es va fer ressò de la greu crisi alimentària per la qual travessava la població saharauí refugiada al desert de l’Hamada algeriana (vegeu l’article). A hores d’ara, les notícies que ens arriben de Tindouf continuen essent preocupants, ja que la situació de precarietat no ha minvat. A la presentació de la 13ª. Caravana, el delegat a Catalunya del Front Polisario, Emboirik Ahmed, va reafirmar la gravetat del principal problema patit actualment pels campaments. I va demanar la màxima col·laboració de tots els catalans i catalanes en el proveïment d’aliments.

La situació és la següent: el magatzem de seguretat d’aliments de base dels refugiats sahrauís s’ha trencat, tot i que des de feia uns mesos diverses ONG i la mateixa Mitja Lluna Roja Sahrauí ja havien advertit de tal possibilitat. Són més de 160.000 refugiats sahrauís que viuen en unes condicions alimentàries i climatològiques extremadament difícils i els amenaça un seriós perill, una veritable epidèmia de fam com a conseqüència de l’esgotament dels estocs d’aliments i la retallada de les ajudes que ofereixen les organitzacions internacionals, unes ajudes que de per si són insuficients, des que es varen començar a rebre, tant per la quantitat com per la qualitat de les mateixes. D’altra banda, la progressiva retallada de queviures per part del Programa Mundial d’Aliments és vista com una maniobra de França i el Marroc per utilitzar la situació alimentària dels refugiats sahrauís "com a carta de pressió". La Comunitat Internacional no pot mirar a un altre costat i consentir que es produeixi una catàstrofe humanitària; les seves víctimes serien, en paraules del president Abdelaziz, "els refugiats sahrauís l'únic pecat dels quals és haver confiat i esperat la implementació de les resolucions de la Comunitat Internacional en el seu territori perquè puguin retornar al seu país".

ACAPS Horta participa activament en la Caravana i demana la màxima col·laboració de la ciutadania. Si voleu més informació de la Caravana, cliqueu aquí, per a veure el projecte a la pàgina web de SAHARA HORTA.