dimecres, 27 de novembre del 2013

MEDALLA D'HONOR DE BARCELONA 2013 per la Federació ACAPS


L'Ajuntament de Barcelona a atorgat a ACAPS i al seu teixit associatiu solidari, el reconeixement d'una feina ben feta en els darrers anys en suport a la lluita per la llibertat del poble sahrauí.

Les Medalles d’Honor de Barcelona són un reconeixement, ja sigui a proposta del Consell Plenari Municipal o dels Consells de Districte, a aquells ciutadans i entitats que amb la pràctica de la seva labor professional o social hagin contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana, virtuts i valors cívics.

A mes de la Federació d'Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS) que SÀHARA HORTA es entitat membre i co-fundadora, els premiats d’enguany en àmbit de ciutat són: Josep Vicenç Fabra i Muntadas, Isidre Molas i Batllori, sor Genoveva Masip, i Jesús Portavella i Isidoro.

D’altra banda, a nivell de districtes els premiats han estat: Antònia Vilàs Ferràndiz, Associació per a Joves TEB, Ballets de Catalunya Associació Cultural, Jordi Bonet i Armengol, Escola Miquel Bleach, Josep Vicenç Ortiz i Barreda, Col·legi Paideia, Alfonso Huéscar Sánchez, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Marta Mestres i Rodon, Matilde Climent Gómez, Espectarama, S.A. (Cinemes Verdi), Federació de Comerç Cor d’Horta i Mercat d’Horta, Taller Escola San Camil, Asociación Cultural Amigos de San Froilán, Fundación Yehudi Menuhin España, Montserrat Cararach i Bruguera, Juan José Moro Viñuelas, Club Esportiu Júpiter i Jordi Giró i Castañer.


Moltes felicitats a tots els guardonats.

A continuació us deixem les paraules de la nostre presidenta i companya,  Nuria Salamé:


Benvolguts companys i benvolgudes companyes,

 L’Ajuntament de Barcelona, en el Consell Plenari celebrat el passat 28 de juny, va acordar atorgar la Medalla d’Honor de Barcelona a la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí (ACAPS). Aquesta distinció ens dóna ànims i força, en uns moments en què la crisi i les retallades ens afecta plenament a l’activitat solidària i amenaça la continuïtat.


 Els reconeixements sempre esperonen i per aquest motiu cal que tots i totes ens sentim satisfets per aquesta distinció al treball i a l’esforç voluntari i solidari per al poble sahrauí, que estem duent a terme, des de cada racó de Catalunya.


 Seguirem fidels al nostre compromís de lluitar al costat del poble sahrauí fins que es faci justícia.


 Moltes felicitats a tothom!


Núria Salamé 

Presidenta de la Federació ACAPS



Informació facilitada per Ajuntament de Barcelona i Federació ACAPS.
Fotos: Jordi Martinez

1 comentari:

Núria ha dit...

Aquesta medalla d' Honor és el reconeixement a un poble que fa 38 anys va ser ocupat i que lluita pacíficament per recobrar la seva llibertat!!!

Per un Sàhara lliure!!!!!!