dissabte, 25 de maig del 2013

El Front Polisario lamenta l'actitud ambigua del president Mas sobre l'autodeterminació del Sàhara Occidental


 El delegat del Front Polisario a Catalunya, Oualad Moussa, en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, lamenta l'actitud ambigua del president de la Generalitat, Artur Mas, sobre l'autodeterminació del Sàhara Occidental, i l'acusa de no donar suport als sahrauis per no perjudicar els "interessos econòmics" del Govern i d'empresaris catalans amb el Marroc. Moussa, en canvi, assegura que el Front Polisario secunda la consulta i el procés sobiranista català, perquè "fins que no es consulti el poble, no pots saber realment què pensa la majoria", de la mateixa manera que ho fa, "per principi", amb el dret a decidir de tots els pobles.

 El delegat del Polisario lamenta que ni Mas ni CiU s'hagin mostrat mai obertament a favor de l'autodeterminació del poble nord-africà i en canvi  hagin secundat la proposta d'autonomia feta pel Marroc tot i que matisa que a CiU hi ha "molta gent a favor de la independència del poble sahraui".

 En aquest sentit, el delegat celebra que ERC i ICV-EUiA sí que donin suport a l'autodeterminació sahraui i apunta que el PSC té una posició intermèdia: "No està en contra del dret d'autodeterminació però no veu malament les propostes del Marroc".


article publicat el 25 de Maig de 2013 a http://www.324.cat