divendres, 19 d’abril del 2013

Barcelona reclama l’alliberament dels presos polítics sahrauís.

Quim Mestre de ICV, a la Comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona
La comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui, malgrat l’abstenció de CiU i PP, una proposició presentada per ICV-EUiA per reclamar “la llibertat de tots els presos polítics sahrauís, inclòs el grup de 24 activistes recentment condemnats per un tribunal militar” després de la dissolució violenta per part de les forces marroquines “d’un campament on més de 20.000 persones denunciaven les condicions en què viu el poble sahrauí”, ha explicat el portaveu d’ICV-EUiA, Quim Mestre.

Segons ha recordat, “diverses institucions europees han denunciat sistemàticament les violacions dels drets fonamentals del poble sahrauí”, amb qui “l’Ajuntament i la ciutadania de Barcelona tenen una llarga trajectòria de compromís”. Mestre ha demanat al govern municipal “coherència amb aquesta trajectòria” i una actitud activa en la defensa “dels drets d’un poble que viu en l’últim territori d’Àfrica pendent de descolonitzar”.

Mestre ha lamentat l’abstenció dels grups de CiU i PP i ha agraït que assistissin al debat el subdelegat del Frente Polisario a Catalunya, Mah Iahdih; la presidenta de la Federació ACAPS, Núria Salamé, i un dels joves condemnats a cadena perpètua, Hassanna Aalia.


Informació facilitada per SAHANDREU i publicada inicialment al seu bloc el 18/4/2013