dimarts, 20 de novembre del 2012

La província de Sevilla celebra el Dia Internacional de la Infància amb les nenes i nens refugiats sahrauís


  A partir de demà 20 nov alumnes de totes les comarques sevillanes es solidaritzessin amb els seus coetanis exiliats als campaments de Tindouf.
 Avui 20 de novembre, Dia Internacional de la Infància, l'Associació d'Amistat amb el Poble Sahrauí de Sevilla - AAPSS llança una iniciativa a nivell provincial perquè se celebri aquesta commemoració recordant les nenes i nens sahrauís refugiats als campaments de Tindouf , al desert algerià.

  En més de 30 localitats de la província de sevilla tindran lloc, al llarg de tota la setmana, actes de sensibilització sobre el poble sahrauí i els drets dels seus nens i nenes. Les activitats, que es desenvoluparan en centres educatius, preveuen xerrades, projeccions de curts sobre els campaments i intercanvi de postals i cartes, elaborades gràcies al projecte de sensibilització Veus del Sàhara, finançat per la AACID. Durant el passat mes d'octubre va arrencar un programa d'agermanament entre alumnes sahrauís i sevillans, ia partir de demà els missatges de gratitud, llibertat i pau dels menors sahrauís entraran a les aules dels col·legis municipals, llegits pels seus coetanis andalusos, que donaran vida a un diàleg intercultural i es convertiran en altaveus del poble Sahrauí.

  L'acte, d'una hora de durada aproximada, acabarà amb el compromís per part del col·legi, de participar en el programa de recollida d'aliments Caravana per la Pau, que es desenvolupa cada any entre novembre i febrer, i gràcies al qual en la primavera passada van viatjar als campaments sahrauís 5 camions d'ajuda humanitària.

Informació publicada a:     http://www.poemariosaharalibre.blogspot.com.es
Traducció al català feta a: http://translate.google.es